Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимки Личен архивВ събота Петел обеща продължение на разговора

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимки Личен архивВ събота Петел обеща продължение на разговора
Коментари Харесай

Акробатът Красимир Васов от Варна се яви в „България търси талант“ и сподели за „Петел“: Тайната е, че правя всичко с любов

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимки Личен списък

В събота " Петел " даде обещание продължение на диалога с един млад и надарен варненец, който тогава беше рожденик.

Красимир Васов е на 22 години от Варна. Роден под знака на рибите. Занимава се с акробатика, брейк и цирково изкуство. Акробат – еквилибрист.

Участва в „ България търси гений “, като неговото показване ще бъде излъчено напълно скоро.

Ето какво описа за „ Петел “ младият мъж:

- Има ли някаква философия в акробатиката?

- След като минах през спортната гимнастика и брейка, проумях каква е философията на акробатиката. А тя е,че до момента в който елементарните хора стоят с краката на земята и с главата нагоре, при нас е тъкмо противоположното - ние сме с главата надолу, а краката са тези, които търсят равновесието.С тях рисуваме фигури. Балансираме. Създаваме красиви комбинации и моменти.Така ние преодоляваме личния си боязън и този на публиката и колкото и да е рисково, това ни подтиква. И ние продължаваме.


- Защо те назовават „ Слънчевия акробат “ на Варна?

- Това се случи на първото ми изявление в една телевизия. Там водещият ме оприличи на„ Слънчев акробат “ и в следствие другари и познати по този начин започнаха да ме назовават. Това ми харесва и си го пазя. Когато съм на участия по този начин извършвам номерата, че даже да съм на ръба на риска, аз го върша с огромно наслаждение и хората го виждат, постоянно се усмихвам. Дори в случай че падна или се скапе реквизитът, виждам да не го демонстрирам. И „ щампосвам ” всичко с усмивка. И постоянно играя на 100%. С обич.

- Как дефинира цената си един акробат?

- Да се пазариш за участията си е доста значима част от шоу бизнеса. Важно е с изключение на какво правиш, и по какъв начин ще го продадеш. Но доста постоянно има разминаване и се постановат компромисните разновидности.

- Имаш ли занимания, места, които посещаваш на драго сърце?

- Миналата година се срещнах и с едно друго изкуство - операта. И като влязох там, осъзнах какъв брой доста съм изпускал, тъй като това място предлага едно огромно многообразие от мюзикъли, опери, балети, гала-концерти. Увлякох се и по театралните постановки. Тогава видях в какъв разнороден свят встъпвам и какъв брой разнообразни гледни точки и нови аспекти на живота ми разкриват. А това осезателно ме обогатява.

- Обичаш ли да четеш?

- Обичам да чета международна класика. Книги, в които натъртват на личностното развиване. Допадат ми и биографични книги на световноизвестни персони. Скоро прочетох на ОскарУайлд „ Портретът на Дориан Грей “, както и неговите приказки. Те са наивни на пръв взор, само че в следствие разбираш какъв брой значими неща споделят. Много безредици провокира и „ Малкият принц “ на Екзюпери. Каква същинска поанта за другарството! Споделям и удоволствието от „ Граф Монте Кристо ” на Александър Дюма. Малко бях позакъснял за нея, само че внушенията за другарството и отмъщението, наказването, огромната обич - важат и с днешна дата.

- Какво научаваш от огромните в цирковото изкуство?

- Йордан Йовчев и Енчо Керязов ни демонстрират, че няма значение къде си роден, значимото е какъв брой доста желаеш обещано нещо и какъв брой старания полагаш за него, те са го посочили във времето, тъй като доста пъти са доказвали себе си през годините. Енчо Керязов сега е моята мотивация. С него не съм работил, само че съм имал опция да се срещна с него на едно празненство в Ямбол, където той е заместник-кмет. Бяха ме поканили да вземам участие на едно тържество и той беше измежду публиката. Това доста ме развълнува, получих по-силна театрална тресчица от нормално, а той ме окуражи и ми сподели да не преставам да се развъртвам. Запознах се с неговия метод на работа откакто прочетох биографичната му книга, която той издаде на скоро. Казва се„ Обичай самоуверено “. Много в детайли разказва своя път, през какви компликации е минал и какви премеждия е претърпял, по какъв начин е стигнал до върха в цирковото изкуство. На Международният фестивал в Монте Карло той печели „ Сребърен смешник ”.

- А ти към кои върхове в цирковото изкуство се стремиш?

- Аз виждам да си слагам дребни фантазии и цели, които да се сбъдват по-лесно, да ги реализирам по-бързо и това да ме води към огромната фантазия. Участвах в България търси гений, бих желал да вземам участие в програмата на цирк„ Балкански “, а по-големите ми фантазии стигат до Монте Карло, където да печеля премия като Енчо Кeрязов или да бъда част в една от международните трупи на Цирк дьо Солей- там също са отвън всевъзможни граници. Правят и невъзможното.

- Щедър човек ли си?

- Мисля, че да.

 

- Имаш ли доста другари?

- Не, броят се на пръстите на едната ръка. В днешно време другарството доста бързо минава в изменничество. И би трябвало да бъдеш и деликатен и придирчив.

- От какво са страхуваш?

- Страхувам се от самотата.

- А от пандемията?

- Не се опасявам от пандемията, само че виждам да бъда внимателен, да вардя близките.

- Познати ли са ти опиатите и цигарите?

- Не ми харесват тези неща. Не познавам усета им.

- Пеша, с тротинетка или с лека кола?

- Ползвам и трите метода за напредване, само че в последно време се движа повече с тротинетка, тъй като е комфортно, практично и пазим околната среда.

- Влюбен ли си?

- Влюбен съм. Вече близо две години си имам другарка, с която доста се обичаме и поддържаме. Хубаво е, когато имаш непосредствен човек до теб.

- Каква е тайната на триумфа за теб?

- Обичам всичко да върша с обич.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР